21 maart 2021

Beweegroutes en ommetjes

Beweegroutes – gele pijlen                                                              

Je bent ze vast wel eens tegengekomen, gele pijlen op het wegdek. Je vindt ze ook in Stiphout en in de Warande? Dit zijn Beweegroutes van zo’n vier kilometer lang.

De 12 Beweegroutes zijn in 2018 uitgezet en zijn ontstaan door een samenwerking tussen gemeente Helmond en Stichting Jibb+. In de omgeving van Helmond zijn verschillende wandelroutes in de natuur te vinden, maar deze Beweegroutes zijn juist bewust midden in de wijken uitgezet. Voor Jibb+ en de gemeente zijn er twee redenen geweest voor aanleg van deze routes. Aan de ene kant wil men de bewoners stimuleren om meer te gaan bewegen en aan de andere kant wil men de bewoners kennis laten maken met hun eigen of een andere wijk.

voor Stiphout klik hier:  

voor Warande klik hier:

Wandelen met…

Iedere eerste maandag van de maand wordt telkens één Beweegroute in de stad uitgelicht door een buurtsportcoach van Jibb+. Soms wordt zelfs een speciale gast uitgenodigd die meer over de route kan vertellen. Iedereen is van harte welkom om aan te sluiten. Aanmelding vooraf is niet nodig, als je maar om 11.00 uur op het startpunt klaar staat. Op maandag 7 juni vertrekken we vanaf ’t Aambeeld in de Dorpstraat in Stiphout. Op maandag 2 augustus vanaf het skatepark in stadspark de Warande.

 

Ommetjes

Vind je vier kilometer net wat te ver? Loop dan eens een Ommetje. Het Ommetje is een route van ongeveer 2,5 kilometer door een wijk in Helmond. Onderweg voer je een aantal beweegoefeningen uit, voor wat extra beweging en variatie. Het lopen van een Ommetje wordt extra leuk als je iemand met je mee vraagt. Zeker als je weet dat die persoon verlegen zit om een praatje en eens nodig de deur uit moet. Wij noemen dit het ‘om-met-je’.

In totaal zijn er 16 Ommetjes uitgewerkt, verdeeld door de stad.

voor Ommetje Warande klik hier:

voor Ommetje Stiphout klik hier:

Meer informatie

Alle routes zijn gratis te downloaden van de website www.jibbplus.nl.

Wil je meer informatie over de Ommetjes. Neem dan contact op met buurtsportcoach Kristian van den Nouwlant via kristianvandennouwlant@jibbplus.nl