15 september 2021

Bezoek EDAH- en Draaiorgelmuseum

 

EDAH- en Draaiorgelmuseum

 

We hebben op donderdag 4 november om 14:00 tot 17:00 uur een fraaie middag in petto met toegang tot de twee musea en in elk museum een consumptie. In het EDAH-Museum een rondleiding en in het Draaiorgelmuseum een informatiefilm met daarna de bijzondere klanken met de orgels. Totaalprijs voor u slechts €5,-.

 

Het EDAH-Museum laat de ontwikkeling zien van de distributie en de productie van levensmiddelen uit vroegere tijden naar de supermarkt van nu. Op 3 sept. 2021 is het nieuwe EDAH-Museum samen met het Draaiorgelmuseum geopend in Loods20 in het voormalige Van Gend & Loosgebouw, Binnen Parallelweg 2 in Helmond.

In het museum zie je de hulpmiddelen die de kruidenier van vroeger had om zijn werk te kunnen doen en de middelen die de moderne supermarktmanager nu ter beschikking staan. En volgt de weg hoe de taken van de slager, de bakker en de melkboer geleidelijk grotendeels zijn overgenomen door de supermarkt.

 

Het Draaiorgelmuseum in Helmond heeft een unieke verzameling draaiorgels en accordeons. De primaire doelstelling is het behoud van de draaiorgels voor Helmond en haar omgeving en operationeel houden van de collectie te bevorderen. Op zondagmiddag worden dansmiddagen georganiseerd.
Het draaiorgelmuseum is gevestigd in ‘Danszaal Bocken’ in Loods20.

 

(zie inschrijfformulier  en klik hier voor download)