22 september 2021

Verrassingspakket en?

Coronabewijs op papier aanvragen

Vraag de coronapas aan via telefoonnummer 0800-1351. Houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Dit nummer staat in het paspoort, de identiteitskaart of het rijbewijs. Nadat uw gegevens zijn ingevoerd ontvangt u binnen vijf werkdagen het coronabewijs per post. Maak een kopie van het bewijs en houd het origineel thuis.

Soms kan men u aan de telefoon niet verder helpen. Er wordt gewerkt met het registratiesysteem van het RIVM. Bent u daarin niet bekend, dan zijn uw gegevens niet doorgestuurd. Dat kan verschillende oorzaken hebben:

U bent gevaccineerd via de GGD maar hebt geen toestemming verleend uw gegevens door te sturen. Bel de GGD voor een papieren coronabewijs. Het telefoonnummer is: 0800-5090.

U bent gevaccineerd door of via de eigen huisarts. Bel de huisarts en vraag of deze de vaccinatiegegevens door wil sturen naar het RIVM. Vraag drie dagen later de coronapas aan via telefoonnummer 0800-1351.

INFO over.

item 1.

Programma Grijs gedraaid!

Eerst gaan we luisteren naar Brabantse liedjes van Gerard van Maasakkers onder begeleiding van strijkorkest Kamerata Zuid, om daarna – zittend in onze comfortabele theaterstoelen – in beweging te komen met danser Andrew Greenwood. Ter afsluiting is er gelegenheid om samen iets te drinken en/of deel te nemen aan een creatieve activiteit begeleid door kunstenaars van de stichting Stoute Schoenen. Niks moet, alles mag!

item2.

Helmonds Goud.

TV programma Helmonds Goud, oproep redactieleden

Het TV programma is gericht op ouderen en wordt elke dag uitgezonden om 10.00 uur en 14.00 uur op “dit is Helmond”. Op dit moment wordt nog gestart met Helmond in beweging, vanaf 1 november wordt dit losgekoppeld. De redactieraad kiest welke items gemaakt moeten worden en zorgt zelf voor een zo goed mogelijk verdeling van de items over de 4 partners t.w. JIBB+, LEV groep, Cultuurcontact en VBOH(ook KBO). Elke partner vaardigt een of twee leden af voor de redactieraad.

De redactieraad komt eens per maand bij elkaar, tijdsinvestering 1,5 uur  per keer. De rest gaat via callsheets, groepsapp, telefoon.

Je hoeft geen kennis te hebben van TV maken, maar wel, van wat vinden ouderen leuk om te zien, dat is vooral belangrijk.

Afgelopen half jaar is er wekelijks een uitvoering geweest, wil je dit terug kijken dan kan dit via www.kbo-kringhelmond.nl/helmonds-goud/

Aanmelden kan via je eigen secretariaat of secretariaat@kbo-kringhelmond.nl 0622616134 Hennie de Gooijer. Je kunt hier eveneens voor meer informatie terecht.

item3.

Interessant bericht voor mantelzorgers.

Het is een steun voor de mantelzorger.

klik hier voor het volledige programma en volledige INFO.

Voor de liefhebber van klassieke muziek.

Eigenlijk voor iedereen die graag naar muziek luistert en daar meer van wil weten.

U houdt van kunst en cultuur? Bent op zoek naar inspiratie, verdieping? De luistercursussen klassieke muziek van “Luistervilla” vertonen al jaren een groeiende belangstelling.

Wilt u weten hoe het er aan toe gaat in zo’n les: kom dan geheel vrijblijvend een kijkje nemen tijdens de speciaal voor Helmondse KBO-leden georganiseerde introductie-bijeenkomst! Deze bijeenkomst is gratis toegankelijk.

klik hier voor het volledige programma en volledige INFO.

Voor luistervilla de site klik hier.