EEN MIDDAGJE NAAR DE FILM

 

In de info lazen wij dat K.B.O Stiphout-Warande op 28 augustus een filmmiddag organiseerde in de Cacaofabriek. De titel van de film MI-VIDA zei ons niets, maar de naam van de hoofdrolspeelster des te meer.

Loes Luca schitterde in de film JA ZUSTER, NEE ZUSTER als zuster Clivia. In de TV-serie speelde Hetty deze rol. U zult het zich waarschijnlijk nog wel herinneren.

Dat was ook reden dat wij ons opgaven voor bovengenoemde filmmiddag. Bovendien werden wij via de info en een mailtje goed geïnformeerd over het programma.

Wij hadden er wel zin in, dus wij stapten op de fiets richting Cacaofabriek. Wij werden daar ontvangen met koffie en, hoe kan het ook anders, een bonbonnetje gefabriceerd in bovengenoemde fabriek.

Rond kwart voor twee konden wij naar de filmzaal. Deze was bereikbaar via een vrij lange en steile trap. De mensen die wat slechter ter been waren, werden keurig netjes naar de lift gebracht zodat zij veilig plaats konden nemen in de filmzaal.

Voordat de film begon werden er voor degenen die dat wilden, fleecedekentjes uitgedeeld. Geweldig dat hier aan gedacht was. De ruimte voelde door de airco vrij koel aan en daarom hoefde niemand anderhalf uur kou te lijden.

De film ging over een voor ons herkenbaar dilemma. Ga je je vestigen in het buitenland of keer je terug naar Nederland, omdat je ouders, kinderen en kleinkinderen er nog wonen?. Loes Luca beeldt dit denkproces van “blijf ik in Spanje of keer ik definitief terug naar Nederland” geweldig uit.

Na de film stonden de door ons bestelde drankjes al klaar en werd nog gezellig nagepraat.

Wat ons opviel was de goede organisatie, de zorgzaamheid van de KBO-mensen en het Cacaofabriekpersoneel.

Kortom, wij hebben ervan genoten.

Twee tevreden KBO-leden.