31 oktober 2022

uitbreiding Energietoeslag!!!

Energietoeslag voor lage inkomens

extra, extra, extra

Door de stijgende kosten hebben steeds meer inwoners moeite met rondkomen. De gemeente Helmond heeft daarom besloten om dit jaar nog meer inwoners te helpen met een eenmalige vergoeding voor energie. Inwoners met een (gezamenlijk) netto inkomen tot ongeveer 2360 euro per maand komen misschien in aanmerking. Dit is een bedrag van maximaal €1300,- afhankelijk van het inkomen. Het gaat om duizenden inwoners die een aanvraag kunnen indienen t/m 31 december 2022. Een voorwaarde is wel dat ze nog niet eerder de energietoeslag hebben ontvangen. Kijk voor alle informatie op www.helmond.nl/energietoeslag.

Hulp nodig vraag dan bij Omzien naar Elkaar of bij het VBOH. beiden te vinden op deze site.

De energierekening gaat voor veel huishoudens omhoog. Niet iedereen kan deze rekening nog betalen. Mensen met een minimum inkomen tot 120% kunnen al een tijdje een eenmalige toeslag aanvragen van 1300 euro. Wij hebben nu besloten een grotere groep deze vergoeding te geven. Ook inwoners met een minimum inkomen tot 130% kunnen de energievergoeding binnenkort aanvragen. Kijk hieronder of u recht hebt op de energietoeslag en vraag deze aan.

Heeft u een minimum inkomen tot 130%?

U kunt de energievergoeding zelf online aanvragen. Klik dan hieronder op de button ‘Online regelen’.

Deze documenten heeft u nodig om de aanvraag te doen:

  • Bewijsstukken van al uw inkomsten. Denk aan uw loonstroken, uitkeringspecificaties, de (voorlopige) aanslag van de Belastingdienst. Heeft u een vast inkomen? Dan is het voldoende om één loonstrook bij te voegen. Heeft u wisselende inkomsten? Voeg dan uw loonstroken van de afgelopen 3 maanden toe.
  • Heeft u een partner? Dan is het ook nodig om alle inkomsten van uw partner bij te voegen.
  • Het laatste afschrift van een volledige maand van al uw bankrekeningen. Wij moeten uw naam en adres, het bankrekeningnummer en de bijschrijvingen kunnen lezen.

Klik op de ‘online regelen’ knop om uw toeslag aan te vragen