20 september 2023

Drink meer water (Stiphout)

Meer water drinken met het ‘Drink meer water programma’ van Jibb+

 

De aanbeveling voor ouderen is om dagelijks zo’n 1700 ml vocht binnen te krijgen. “Dit lukt veel mensen niet of het kost hen veel moeite merken we tijdens de beweeglessen,” zegt buurtsportcoach Flo de Haas. Voor Jibb+ dé aanleiding om te starten met een ‘Drink meer water’ programma.

Water met sinaasappel en basilicum
We starten bij een watertappunt, waar de deelnemers een eigen bidon krijgen die ze zelf mogen vullen met water en een of meerdere natuurlijke producten, zoals groente en fruit. Deze smaakversterkers zijn bedoeld om het water drinken aantrekkelijker te maken. Voor sommige mensen is dit nieuw; zij proberen dit voor de eerste keer, voor anderen is het een uitdaging om eens een nieuwe smaakcombinatie te ontdekken. Onze projectleider voeding, Marijet Kuijpers, adviseert en moedigt aan om direct al een slokje te drinken. De aardbeien, stukjes sinaasappel, tomaatjes en basilicum vormen een kleurrijk en aantrekkelijk aanbod en tijdens het kiezen wordt er al geproefd en met elkaar gekletst. De deelnemers willen van elkaar wel weten welke combinatie is gekozen. Er wordt kritisch gekeken en er hangt een luchtige, gezellige sfeer onder elkaar. Altijd is er wel iemand bij die iets nieuws gekozen heeft of denkt dat het niet lekker kan zijn. We laten ons verrassen door alle reacties.

Op weg naar de moestuin
Vervolgens wandelen we met de fles in de hand naar een locatie in de wijk, waar we de deelnemers vervolgens nog verrassen met een theeproeverijtje.  Tijdens een gezellige informele workshop laten we kruiden zien, ruiken en proeven. Daar gaan we  thee van maken. Ook vertellen we welke positieve effecten deze kruiden kunnen hebben op je lichaam. Oma’s zondagse servies komt op tafel, waar we voor deze speciale gelegenheid uit mogen drinken. De verhalen komen los en er wordt kennis uit eigen ervaringen gedeeld.

Water blijven drinken
Na afloop krijgt iedere deelnemer nog een goodybag mee naar huis. Een tas gevuld met tips om ook na deze wandeling meer water te drinken, zoals een receptenboekje met waterdrankjes. Ook krijgen de deelnemers een wandelgids mee om na vandaag te blijven wandelen. Ze krijgen gadgets mee zoals een sticker over groente en fruit bewaren voor op de koelkast en een zandloper om duurzaam te douchen. Tot slot krijgen ze allerlei informatie mee om voedselvaardigheden te stimuleren.

Wandel gratis mee in Stiphout

Op dinsdag 31 oktober verzamelen we om 13:00 uur bij de Oude Toren, Van der Brugghenstraat 43 in Stiphout. Om vervolgens naar een inspirerende plek te lopen voor een informatieve en gezellige theeproeverij. Het is een wandeling van ongeveer 800 meter. Lijkt het jou ook leuk om bij deze of één van de andere wandelingen aan te sluiten? Meld je dan gratis aan op www.jibbplus.nl/drink-meer-water of neem contact op met Jibb+ door te bellen naar 0492 – 347071.