17 juni 2024

Dagreis 2024 Rotterdam

ONZE DAGREIS NAAR ROTTERDAM

Om acht uur gingen we goedgemutst met 85 personen op pad naar Rotterdam. De bussen van De Wit stonden keurig op tijd klaar, zodat onze reisleider Frans van der Horst ondersteund door René van der Zanden het vertreksein kon geven. Het weer was goed en dat bleef eigenlijk de hele dag. De druppels die we zagen waren vanuit de bus, dus daar konden we mee leven.

Frans ging terug naar zijn geboortestad en had een strak tijdschema in gedachten om ons maximaal van Rotterdam te kunnen laten genieten.

We reden eerst naar Lekkerkerk waar we in een door ons vol bezette uitspanning konden genieten van koffie/thee en een groot stuk appeltaart. Tevens kregen we een goed beeld van onze medereizigers en de eerste file van de dag werd gevormd voor de toilet, wat een prachtige kans bood om een praatje te maken met gelijkgestemden.

Op naar de tramremise in Rotterdam, waar we een aantal rijtuigen plaats konden nemen in duidelijk chique trams van voor de oorlog. Alleen de tekstbordjes in de tram waren al vermakelijk en daarna de verhalen van de gids die maakte de tocht tot iets onvergetelijks.

Het verleden en het bombardement en de wederopbouw en dat gelardeerd met de echte Rotterdamse humor en de bijnamentik van heel die stad om bij alles een bijzondere naam te bedenken en daarbij het gevecht van de gids met de batterijen van zijn microfoon, steeds gesteund door het geratel en gesteun van de tram gewoon geweldig.

Door alle indrukken werd het tijd om te gaan lunchen in Zevenhuizen, waar beslist meer huizen stonden in de nieuwe wijk waar we terecht kwamen op een prachtige goed verzorgde lunchplek. Een zeer complete lunch waar iedereen wel moest bedenken dat er ook nog een diner op het programma stond. Voor velen een zorg voor later naar het leek.

Helaas kwamen we daarna in de tweede file maar deze op de weg naar Zaltbommel en dat moesten we toen maar overslaan om op tijd op ons dineradres te arriveren. Het diner in de “Bosparel” was een geweldige afsluiting van een prachtige dag met dit even prachtige reisgezelschap. Met dank aan de Activiteiten commissie en speciaal aan Frans en René natuurlijk.

De foto’s van onze reporter Ton van den Bliek  zijn hier te bewonderen.