Happen en stappen 2021

 

Na een helaas verplichte coronapauze heeft KBO Stiphout-Warande vandaag weer de wandeltocht

Happen en Stappen kunnen organiseren. De dag begon met ontvangst In Gemeenschapshuis de Ark met een door de KBO aangeboden drankje, vergezeld van een lekker stuk vlaai met slagroom.

Hierdoor werd de suikerspiegel wat extra gevuld, om zo deze tocht zeker aan te kunnen.

Onder aanvoering van de voorlopers, Clim en John, werd de reis begonnen door maar liefst 23 personen.

Ditmaal liep deze door diverse wijken van onze stad, zodat we weer eens een andere kijk kregen wat er allemaal aan gebouwen staat. Van geweldige luxe villa’s tot gewone eengezinswoningen, voor elk wat wils. Maar ook andere markante gebouwen zoals het in oude glorie herstelde patronaat in Helmond West.

Na zowat de hele stad doorkruist te hebben kwamen we aan op het eerste rustpunt, Speeltuin Helmond-West.

Hier werden we gastvrij onthaald door de beheerder.

Bij een door de KBO aangeboden drankje werden we getrakteerd op een lunch klaargemaakt en geserveerd door leden van de organisatie. Voor ieder een bruin en wit broodje, rijkelijk belegd en nog een krentenbol.

Ook dit jaar werd deze lunch weer gratis geschonken door onze supermarkt, Jumbo Ralf Gijsbers! Uit alle reacties bleek dit zeer gewaardeerd te worden.

Na even “uitbuiken” werd de tocht hervat, maar eerst werd nog een statieportret gemaakt van alle deelnemers.

Het tweede deel van de tocht toonde weer een geheel ander aspect van onze stad, namelijk het nieuwe “Middeleeuwse” stadsdeel Brandevoort. Daarna ging het pad naar de Brandevoortse Hoeve, waar we zelf een drankje ter afsluiting konden bestellen.

Bij de laatste etappe naar de Ark werd weer heel duidelijk, dat deze tocht bij iedereen geweldig bevallen was, dus herhaling wordt door iedereen zeer gewenst.

Alle lof voor de organisatoren!

 geschreven door Ad de Graaff.

Hieronder de slideshow. U kunt rechts doorklikken om er tempo in te brengen.

daaronder alle foto’s gemaakt door Ton van den Bliek