VERSLAG  BAVARIA TOUR.

 

Zaterdagmiddag om 13.45 uur zijn de deelnemers aan de tour verzameld in het Bavaria Brouwerijcafé in Lieshout, waar we kennis maken met onze gids Gerrie.

Met het treintje worden wij naar de fabriek gebracht en begint er een erg interessante rondleiding in dit bedrijf, dat natuurlijk iedereen kent, maar waar we geen idee hebben, hoe er tegenwoordig bier gebrouwen wordt.

Regelmatig staan we vol verbazing te kijken naar al die computergestuurde productielijnen, en zoals onze gids het allemaal op een begrijpelijke manier uitlegt is erg prettig. Een compliment waardig. Ook een compliment aan alle deelnemers, want er moesten deze dag naast alle trappen, die we regelmatig moesten beklimmen, ook nog bijna 3.5 km gelopen worden. Onderweg zagen we telkens oude foto’s van het bedrijf en van de familie Swinkels  met de verhalen die er bij hoorden. Op het einde van de tour kregen we ook nog via een Virtual Reality bril te zien hoe op het einde van de productielijn de bierflesjes gevuld worden, met het bijbehorende geluid, en dat was indrukwekkend. Na ruim 2 uur rondgelopen te hebben, was de tour afgelopen, en werden we weer naar het Brouwerijcafé gebracht, waar we nog konden genieten van een lekker Bavaria biertje, of iets anders, lekkere bitterballen, en we kregen nog een leuke attentie, en werd er natuurlijk nog veel nagepraat.

Rond 16.30 uur ging iedereen erg tevreden naar huis, met een mooie herinnering aan een erg interessante tour.