Fietstocht bij KBO Stiphout-Warande.

Kent u het verhaal van die Rotterdammer die met die Amsterdammer ging fietsen? Vast niet en daarom volgt hieronder het verslag. 😁

Voorafgaande aan de fietstocht op donderdag 15 september 2022 is deze tocht op woensdag 7 september voorgereden door Frans van der Horst en Victor Diemel. Zij hadden hierbij prima weer, een aangename temperatuur en iets meer wind dan op de fietsdag zelf. Frans had de route bedacht en deze moest dus uitgeprobeerd worden of het allemaal kon, geen wegopbrekingen of gesloten rustplaatsen. Alles verliep volgens plan.

Op de derde donderdag van de maand, 15 september dus, stonden om half elf

15 fietsers klaar om de 45-km tocht te gaan fietsen. Iedereen had fietsondersteuning, had er zin in en het weer was prima. Nauwelijks wind, maar wel bewolkt. Er was iets aan regen voorspeld, maar vooralsnog gingen we goed op weg. Via Aarle-Rixtel het kanaal over om onderaan de brug bij het kapelletje schuin links af te gaan. Steeds verder weg van Helmond, dan weer links- en dan weer rechtsaf. Tempo rond de 17 km per uur, voldoende om met elkaar te praten en om rondom je heen te kijken. Helaas regelmatig gestoord door passerende auto’s, van zowel voor als achter. Na een kleine stop bij een tuinder weer op weg via De Mortel naar de echte stop in De Rips. Hier nam merendeel een lekker bakkie koffie en werd de zelf meegenomen lunch genuttigd.

Na vertrek ging het richting Natuurpoort Nederheide en vervolgens via leuke weggetjes werd Bakel opgezocht voor de laatste stop. Hier kregen wij een drankje aangeboden van de KBO en dat smaakte best. Onderweg bij een golfresort nog een klein regenbuitje gehad, maar dat mocht die naam eigenlijk niet hebben. Een zonnetje vergezelde ons op het laatste gedeelte terug naar de Dorpsstraat in Stiphout. Iedereen was te spreken over de route en ziet al weer uit naar de derde donderdag in oktober. Hopelijk dan ook met goed fietsweer.

En wat die Rotterdammer (010) en die Amsterdammer (020) betreft. Die konden en kunnen het heel goed met elkaar vinden in (0492). En dat terwijl ze elkaar pas voor de derde keer meemaken. Wordt dus vervolgd.

 

Victor Diemel