30 juli 2023

Bezoek Lambertuskerk

Bezoek aan de Lambertuskerk

Op vrijdag 28 juli brachten wij met 22 personen een bezoek aan de Lambertuskerk, waar Harrie van Steenoven, in zijn functie als lid van het kerkwachtgilde, ons met een mooie en interessante rondleiding in dit baken van Helmond verraste. Onder begeleiding van prachtige orgelmuziek van het unieke Robustelly Orgel kregen wij veel wetenswaardigheden over deze kerk te horen, en ook wel wat anekdotes,  o.a. waarbij Harrie plotseling iemand aantrof in een biechtstoel, die Harrie om vergeving vroeg. Ook tijdens het bekijken van een van de prachtige gebrandschilderde ramen in deze kerk kreeg hij bij een eerdere rondleiding van een groep mensen plotseling de opmerking, hé, dat portret in dat raam is onze tante Brunhilde. Het bleek de dochter te zijn van een van de sponsors van dat gebrandschilderde raam, de familie van Thiel. Kortom, een hele mooie rondleiding, waarvan iedere aanwezige erg genoten heeft. Als dank voor deze rondleiding is er, namens de KBO Stiphout-Warande, een enveloppe met inhoud overhandigd voor de fooienpot van het kerkwachtgilde. De foto’s zijn gemaakt door Piet Dekkers.