14 augustus 2023

2023 inschrijven activiteiten

WE GAAN WEER NAAR DE FILM(inschrijfformulier)

Na de prachtige film van eind mei en de enthousiaste reacties van de bezoekers, gaan we nu op 1 oktober (één week verschoven i.v.m. een Festival) weer naar de Cacaofabriek, Cacaokade 1, Helmond, waar de film van de regisseur Christian Carion “Une Belle Course “(Driving Madeleine) voor ons wordt gedraaid.
Plaats voor maximaal 60 personen. “Une belle Course” gaat over de 92-jarige Madeleine, die een taxi belt om haar naar een verzorgingstehuis te brengen waar ze voortaan zal wonen. Ze vraagt haar chauffeur Charles langs plekken te rijden die wat betekend hebben in haar leven, om deze voor een laatste keer kunnen zien. In de straten van Parijs wordt langzaamaan een buitengewoon leven onthuld, wat Charles meer raakt dan hij ooit had kunnen denken. Sommige taxiritten kunnen levens veranderen. Ontvangst om 13:30 uur met koffie/thee en een koekje, de aanvang van de film is om 14:00 uur en duurt 91 minuten en na afloop wordt wederom de mogelijkheid geboden om (voor eigen rekening) nog een drankje te nemen. Voor totaal slechts €11,00 voor film en koffie/thee met koekje.

LEZING STIPHOUT DOOR “NE STIPPENTSE” (inschrijfformulier)

Verleden, verhalen, verzinsels met uitgangspunt “Stippent”. We gaan samen een nostalgisch plaatje in-kleuren waar ook de niet Stiphoutenaar zijn eigen kleur-tjes zal kunnen herkennen en plaatsen. De uitgangspunten zullen zijn; geschiedenis en taal en de ontwikkeling door de eeuwen heen van waar we nu staan. Hopelijk her-kenbaar en verhelderend en waar mogelijk met beelden verduidelijkt. De spreker is jullie bekend als voorzitter, maar op deze avond vooral “Stippents” van geboorte en in hart en nie-ren verteller, leraar en betrokken bij het onderwerp.
De avond is op dinsdag 24 oktober om 19:30 in de Ark.
Bijdrage zal €2,50 zijn.

de lezing zit vol maar als er voldoende extra aanmeldingen komen dan wordt er een extra lezing ingepland.