15 november 2023

Oesterzwam kwekerij

       Bezoek aan oesterzwammenkwekerij van Lieshout.

Op vrijdag 10 november brachten wij met 30 personen een bezoek aan de oesterzwammenkwekerij van de familie van Lieshout in Liessel. Na ontvangst met koffie/thee met een lekker koekje kregen wij van de eigenaresse, Mariëlle van Lieshout, een mooie en duidelijke uitleg over de geschiedenis van de kwekerij, en hoe de oesterzwammen uiteindelijk in de winkel komen te liggen. Vervolgens mochten wij in 2 cellen de verschillende fases van de groei van deze oesterzwammen bekijken, waarbij Mariëlle op alle vragen antwoord gaf die door de aanwezigen gesteld werden. Nadat de bezichtiging in de cellen werd beëindigd, kregen wij lekkere bitterballen, gemaakt van oesterzwammen, te eten, en iedereen vond ze erg lekker. Tenslotte kregen wij de mogelijkheid om diverse producten te kopen waarin oesterzwammen zijn verwerkt, zoals heerlijke worstenbroodjes, verschillende smaken hamburgers en bitterballen, en daar werd gretig gebruik van gemaakt. Ook konden we een folder met recepten meenemen, op welke manier oesterzwammen bereid kunnen worden. Het was een zeer leerzame en interessante middag waarop iedereen tevreden kon terugkijken.