25 november 2023

2023 Inschrijfformulier december

Voor iedereen een gelukkig nieuwjaar en op naar januari 2024

LEZING STIPHOUT DOOR “NE STIPPENTSE” deel 2

verleden, verhalen, verzinsels met uitgangspunt “Stippent”. We gaan samen een nostalgisch plaatje inkleuren waar ook de niet Stiphoutenaar zijn eigen kleurtjes zal kunnen herkennen en plaatsen. De uitgangspunten zullen zijn; geschiedenis en taal en de ontwikkeling door de eeuwen heen.

De twee gegeven lezingen zaten helemaal vol en de mensen gaven aan dat ze graag het vervolg ook wilden zien en horen, want de spreker was eigenlijk pas op de helft van zijn verhaal. Dus een vervolg werd beloofd.

Het tweede deel van de lezing is nu gepland op dinsdag 16 januari om 19:30 uur en op donderdag 18 januari om 13:30 uur.

KENNISMAKEN MET HET ENNEAGRAM

 De ene mens is actief en de ander vooral passief; de een heeft positieve instelling en de ander is overwegend negatief; de een introvert en de ander extravert, de een agressief en de ander juist verzoenend etc. Mensen kunnen heel erg verschillen van elkaar.

Het enneagram is een persoonlijkheidsmodel dat zich met bewust of onbewust gedrag bezighoudt.  Er bestaan negen enneagram-typen. Ze geven inzicht in het eigen karakter en de relaties met anderen. Het enneagram probeert ook bewustwording te creëren voor de aanleg die elk type heeft.

Je herkent de negen modellen meestal wel in je eigen leven, maar er is er bij de meesten wel één dat dominant is. Het dominante model verklaart waarom wij ons op een bepaalde manier gedragen of een bepaalde kijk op de wereld hebben.

Inzicht in het enneagram beoogt mensen te helpen zichzelf en anderen te begrijpen, en in het bijzonder waarom mensen op een bepaalde manier op elkaar reageren. Ook wil het een handvat geven om naar persoonlijke groei te zoeken.

Op dinsdagmiddag 23 januari om 14.00 uur komt Ria Kastelijns naar De Ark om uitleg te geven over het enneagram. Deelname kost € 2,50. Gelieve u tevoren aan te melden.

WE GAAN WEER NAAR DE FILM

Ook op 1 oktober hebben weer genoten van een mooie Film. Op 28 januarigaan we weer naar de Cacaofabriek, Cacaofabriek 1, Helmond, waar de film van de Nederlandse regisseuse Anna van der Heide “Rocco & Sjuul” voor ons wordt gedraaid. Plaats voor maximaal 60 personen. Waar gaat de film over?

 

Over weifelende verliefde senior

 

Rocco en Sjuul ontmoeten elkaar na vijftig jaar, nadat ze ooit samen dansten in Den Haag. Ondanks het feit dat ze hun eigen levens en gezinnen hebben opgebouwd, laait de liefde tussen hen weer op. Hun families zijn tegen deze hereniging en de relatie wordt op de proef gesteld. Kiezen Rocco en Sjuul voor elkaar, of voor hun familie?

Deze film belicht niet alleen het heropleven van een liefdesverhaal na vijftig jaar, maar het brengt ook humor en emotie in het spel door de tegenstand

van hun families en de uitdagende setting van de feestdagen. Met alltime vedetten Sabri Saad El Hamus en Beppie Melissen in de hoofdrollen, belooft de film een ontroerende en komische kijk op de complexiteit van menselijke relaties, en hoe liefde soms verrassend weer in ons leven kan verschijnen, ondanks de obstakels. Regisseuse  Anne van der Heide laat met het hartverwarmende Rocco & Sjuul zien dat de liefde geen leeftijdsgrenzen kent.

Ontvangst om 13:30 uur met koffie/thee en een koekje, de aanvang van de film is om 14:00 uur en duurt 92 minuten en na afloop wordt wederom de mogelijkheid geboden om (voor eigen rekening) nog een drankje te nemen. Voor totaal slechts €11,00 voor film en koffie/thee met koekje.

 

inschrijven doe je hier: indrukken op tablet duurt het soms even