29 januari 2024

Valpreventie opnieuw in beeld

Valpreventie in Helmond in samenwerking met

Stiphout-Warande Senioren Netwerk

Veilig bewegen in en om uw huis

 

Bent u 65 jaar of ouder en woont u nog thuis in Stiphout-Warande? Neem deel aan het gratis valpreventieprogramma en blijf langer fit, zelfstandig thuis wonen én genieten van het leven.

Zelfstandig wonen en onbezorgd de dagelijkse dingen blijven doen, zoals een boodschapje, een rondje fietsen of een familiebezoek. Dat willen we allemaal. Naarmate we ouder worden, kan dit steeds lastiger worden. Een goede gezondheid helpt hierbij.

 

Wat houdt het valpreventieprogramma precies in? 

Het valpreventieprogramma start op maandag 26 februari 2024 van 15:30 uur t/m 17:30 uur in Zalencentrum De Smed (Dorpsstraat 40) met een informatiebijeenkomst in onze wijken Stiphout-Warande. Vanaf 11 maart start voor Stiphout-Warande het valpreventieprogramma. Elk kwartaal worden er in andere wijken informatiebijeenkomsten georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u informatie over alle onderdelen die invloed kunnen en op vallen. De onderdelen die besproken worden zijn: risico’s in en rondom het huis, medicijngebruik, een slechte houding en schoeisel en de voedingskeuze. Daarnaast doen we een aantal testjes om te kijken of u een verhoogd valrisico heeft en of het valpreventieprogramma voor u geschikt is.

 

Resultaten pilot in Stiphout-Warande

In het voorjaar van 2023 is er een pilot valpreventie geweest waarbij de deelnemers begeleid werden door professionals om een val te voorkomen en op een juiste wijze op te staan. De deelnemers gaven na de trainingen aan dat ze zich zekerder voelen met bewegen (lopen, zitten, bukken en opstaan), meer zijn gaan bewegen, beter weten waar ze op moeten letten om een val te voorkomen, minder angstig zijn geworden om te vallen en op een veilige manier op kunnen staan na een val. Blijf ook langer fit en neem deel aan het gratis valpreventieprogramma.

 

Aanmelden en meer informatie

Meld u gratis aan voor één van de informatiebijeenkomsten. Voor Stiphout-Warande dus op 26 februari. Ga naar www.jibbplus/valpreventie.nl  en daar kunt U ook aanmelden. Aanmelden kan ook door tijdens kantooruren te bellen naar Jibb+ via telefoonnummer 0492 – 347 071. Kijk ook voor meer informatie op www.jibbplus/valpreventie.nl.