22 maart 2024

2024.3 Inschrijfformulier

BEWEGEN IS GOED VOOR ONS ALLEN (klik voor in te schrijven)

 Meer bewegen is goed voor je. Je kunt gaan wandelen of fietsen, maar je kunt ook gaan dansen. De Activiteitencommissie wil de belangstelling peilen voor een dansmiddag. We willen iedereen de gelegenheid bieden om te gaan dansen en gaan daarom dansmiddagen organiseren. Bij voldoende belangstelling wordt in de maand mei een proefdansmiddag georganiseerd in De Smed. Wanneer u hieraan wilt deelnemen kunt u zich aanmelden via het inschrijfformulier.

Wanneer er voldoende animo is en het aantal deelnemers bekend is, volgt in de volgende Info verdere informatie.

Van de Activiteitencommissie: Annemarie

HONDERDEN KILO’S BILLENDOEKJES (klik hier voor in te schrijven)

 

Op 16 april brengen we ’s middags een bezoek aan de waterzuiveringsinstallatie in Aarle-Rixtel, Bakelseweg 2, 5735 SC Aarle-Rixtel.

 

Een van de meest voor de hand liggende voordelen van waterzuivering is de verbeterde kwaliteit van het water dat u drinkt en gebruikt.

Waterzuivering systemen kunnen verschillende verontreinigingen, zoals bacteriën, virussen, chemicaliën, zware metalen en onaangename smaken en geuren, verwijderen.

Schoon water

Schoon water is belangrijk voor de natuur, voor mens en dier. Een belangrijke taak van ons waterschap is het zuiveren van afvalwater in onze rioolwaterzuiveringsinstallaties. Omdat er steeds meer stoffen in het water terecht komen, zoeken we naar slimme oplossingen en samenwerking. Zo willen we de waterkwaliteit blijven verbeteren

Voldoende water

Zorgen voor voldoende water en een robuust watersysteem, dat doen we elke dag. Zeker nu Noord-Brabant steeds meer te maken krijgt met weersextremen zoals piekbuien en extreme droogte is dit belangrijk voor de natuur, de landbouw, mensen en dieren. Daarom hebben we veel aandacht voor het vasthouden van water, het aanvoeren van water en het verbeteren van het watersysteem.

Programma

We ontvangen uw groep met koffie/thee/ in het kantoor van de rioolwaterzuivering. De rondleiders vertellen daar tijdens een presentatie over de werkzaamheden van het waterschap en ze leggen uit welke stappen er nodig zijn om het afvalwater schoonmaken. Daarna is het tijd om te ervaren wat er binnen is verteld. De rondleiders nemen jullie te voet mee over het terrein langs de verschillende zuiveringsstappen.

 

NB: Mensen met een verminderde weerstand zijn van harte welkom bij de presentatie in het kantoor van de rioolwaterzuivering, maar we raden hen dringend af om deel te nemen aan de rondleiding over het terrein.