17 mei 2024

Stappen en Happen 2024

TERUGBLIK OP ‘HAPPEN EN STAPPEN’ 2024

ziet U de foto’s l liever wat groter dan klikt U op de link die verschijnt.

Het is klokslag 11 uur als routeleider John Janssens het startsein geeft. 29 Wandelaars staan gereed om op pad te gaan nadat ze zich eerst in De Ark met een kopje koffie extra moed ingedronken hebben voor de ±12 km. die ze voor de boeg hebben. Het belooft een pittige warme wandel-dag te worden op deze dinsdag 14 mei. De zon schijnt volop. De regenkansen zijn uiterst klein zodat paraplu’s en regenkleding kunnen achterblijven in de auto of fietstas.

Zoals gewend van de vorige drie keer heeft John weer de mooiste route uitgezocht naar onze plek waar de lunchpauze gepland is: het IVN-clubgebouw in Aarle Rixtel. Dat blijkt een ideale plek om bij te komen na vijf kwartier flink doorlopen. Voor sommigen net niet te ver. Het is een prachtige uithoek van Aarle-Rixtel, midden in het groen, waar we buiten kunnen pauzeren, afgeschermd van de zon. We krijgen een korte uitleg over doel en werkwijze van het IVN en daarna zijn er volop koffie, thee en broodjes, die weer gesponsord zijn door de Jumbo en gesmeerd en belegd door Anne Marie en Irma. Verder kregen we ook nog de appels cadeau, gesponsord door Bertje Manders de groenteman uit Stiphout.

Een uur later staat iedereen weer klaar om vol goede moed aan de terugweg te beginnen. Langs andere mooie wegen en paden komen we na 5 km. aan bij de Midgetgolfbaan in het Warandepark waar we neerstrijken voor een verfrissend drankje. De warmte maakt dat daar extra behoefte aan is. Eén deelnemer moet zich hier laten ophalen omdat hij het laatste stukje terug naar De Ark echt niet meer ziet zitten. Moe en voldaan zijn we rond 15.15 uur weer terug bij ons punt van vertrek. Deze 4e editie van ‘Happen en Stappen’ was weer heel succesvol verlopen. Dat was het unanieme eindoordeel van de deelnemers. We zwaaien elkaar uit met het uitspreken van de wens: volgend jaar weer!!!